Általános tudnivalók

A transzparenciát és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) olyan online árverési felület, ahol
    - a MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alatt álló, az állami feladat ellátásához nem szükséges vagyontárgyakra (ingatlan, ingó és társasági részesedés), illetve
    - az MNV Zrt. és az állam többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságok vagy állami ingatlanok egyéb tulajdonosi joggyakorlói által értékesítésre szánt ingatlanokra lehet licitálni.

Az Ügyfélkapus és az EAR felületén történő regisztrációt követően az árveréshez árverezőként csatlakozhat
    - az a természetes személy, vagy
    - a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti átlátható szervezet, amelynek képviselője
a személyes adatok kezelésére vonatkozó hozzájárulást megadja és az EAR felhasználási szabályzatában foglaltakat elfogadja. Az EAR-ben az árverezők online azonosítókkal szerepelnek, így rejtve maradnak egymás elől. Ez az intézkedés biztosítja anonimitásukat.

Az EAR-on meghirdetett árverési tételek minden esetben kikiáltási árral és licitlépcsővel rendelkeznek, valamint az árverési hirdetményben meghatározott esetekben árverési biztosíték megfizetési kötelezettség kerülhet előírásra. Egy árverés a meghirdetett kezdődátumtól a végdátumig tart, ez alatt van lehetőség az ajánlatokat megtenni.

Eredményes árverést követően az adásvételi szerződést az árverési hirdetményben megjelölt tulajdonos, illetve tulajdonosi joggyakorló, mint eladó köti meg a nyertes licitálóval. Ingatlan értékesítés esetén az árverés nyertese az árverési vételár átutalását, valamint az eladóval megkötött szerződés aláírását követően kezdeményezheti a tulajdonjogának bejegyzését.

Felhívjuk a Tisztelt Licitálók figyelmét, hogy kárpótlási utalványt/jegyet az aukciókon nem lehet felhasználni, a vevő a vételárat Forintban köteles megfizetni.

Tovább

Az üzemeltető T-Systems Magyarország nyilatkozatát az elmúlt napok technikai fennakadásai miatt az alábbi linken érhetik el: LINK

EAR Ügyfélszolgálat

costum_service Az Elektronikus Aukciós Rendszerrel kapcsolatban kérdéseiket email-en és telefonon, munkanapokon 9:00-22:00 között válaszoljuk meg.

Az elektronikus árverezéssel kapcsolatosan segítséget kaphat az e-arveres@mnv.hu [Tárgy: Kérdés e-árveréssel kapcsolatban] e-mail címre kattintva.
Amennyiben az oldal használatával kapcsolatosan lenne kérdése, úgy szíveskedjen az e-arveres@mnv.hu [Tárgy: Technikai kérdés e-árveréssel kapcsolatban] e-mail címre kattintva megírni nekünk.

E-mail: e-arveres@mnv.hu    Telefon: +36 1 467-5567

Gyakran Ismételt Kérdések és Válaszok

gyik Ha kérdése van, először olvassa el a Gyakran Ismételt Kérdések és Válaszok (GyIK) oldalt, amelyen számos gyakran felmerülő kérdésre részletes választ adunk.